בנוסף, מובא מאמרה של עו"ד רבקה מקובר, מנהלת אגף ההסדרה במשרד הכלכלה, הסוקר את שיקול הדעת שמפעילה הממונה על עבודת נשים במשרד הכלכלה בבואה ליתן החלטות אם להתיר פיטורי עובדות בהיריון, וזאת בצל הביקורת השיפוטית שמפעילים בתי הדין לעבודה על החלטות הממונה. מאמר זה מבהיר, מסווג ומרכז לראשונה את אמות המידה שמפעילה הממונה עת היא שוקלת את הבקשות המגיעות לפתחה על סוגיהן השונים.
את חלק הארי של סקירות הפסיקה בחרנו למקד בפסיקה העוסקת בסוגיות ההפליה בדיני העבודה. בשנים האחרונות מסתמנת עליה משמעותית במספר פסקי הדין של בתי הדין לעבודה העוסקים בתחום החשוב של אפליה בעבודה, הן בשלב הקבלה לעבודה והן בשלב סיום יחסי העבודה. פסקי דין אלו של בתי הדין מסמנים אבני דרך במאבק למיגור תופעת האפליה במקומות עבודה, קובעים כללים מנחים לעיסוק בסוגיה זו, מחדשים ומניחים את אבני היסוד של זיהוי והגדרת תופעות אפליה, מתמודדים עם נשוא קשיי ההוכחה ונטל הראיה, וקובעים את הרף לגובה הפיצוי שיש לפסוק לאדם שהופלה על ידי מעסיק.
יש לקוות כי מגמה זו תמשיך להתפתח ואנו מודות לעורכות הדין מנציבות שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד הכלכלה על שיתוף הפעולה היומיומי למען אוכלוסיות מופלות, וכן על כתיבתן למדור יחד עם עורכי הדין מהאגף לסיוע משפטי.